Se på en alternativ varmekilde

Bloggen
Brænde til fyr

Overvejer du at skifte dit oliefyr eller dine el-paneler ud med en mere miljøvenlig og billigere form for varmekilde? Så er der heldigvis flere gode alternativer til det.

Det gælder om at finde en varmekilde, som er billig i drift, og som bruger et naturprodukt som brændstof.

Her bliver du præsenteret for fire forskellige typer.

Et træpillefyr

Et pillefyr er et godt og effektivt bud på en varmekilde, som er kommet for at blive. Over år er denne varmekilde blevet forbedret i forhold til netop effektivitet og måden, fyret skal håndteres på.

De træpiller, som et pillefyr bruger som brændstof er produceret af rene naturprodukter, som ikke er kostbare. Pillefyret er meget billigt i drift, og selv om selve fyret er ret dyrt i anskaffelse, så får det relativt hurtigt tjent sig ind. Efter et par år kan du glæde dig over at have en meget billig varme og ligeledes varmt vand i hanerne.

Et træpillefyr fungerer meget stabilt, kræver ikke den store pasning og kan brænde stille og roligt natten over eller hele dagen, selv om der ikke er nogen hjemme.

Et gasfyr

Tidligere tiders gasfyr har i perioder været ret udskældte. Det har producenterne heldigvis lagt bag sig nu. De nye moderne udgaver af gasfyr er både meget sikre og meget effektive som varmekilder.

Et gasfyr bruger naturgas som brændstof. Det er et naturprodukt, som er et fossilt brændstof.

Et gasfyr er nemt at håndtere, og det kan installeres alle vegne.

Jordvarme

Et tredje godt alternativ til de konventionelle varmekilder er jordvarmen. Det er en ret pladskrævende varmekilde, for selve anlægget fylder en del, og så skal der også være plads i haven til at få gravet de mange meter jordslanger ned i en vis dybde i haven.

Bortset fra det, så er jordvarmen en virkelig billig form for varmekilde. Når anlægget og installationen er betalt, så er varmen nærmest gratis. Til gengæld er anlægget temmelig dyrt at anskaffe. Det vil typisk vare omkring ti år at få det betalt ud.

Jordvarmen fungerer bedst, hvis huset er stort og velisoleret, og hvis haven har en vis størrelse. Så vil jordvarmen være både meget stabil og meget effektiv.

En biopejs

En biopejs er meget dekorativ. Med sine levende flammer vil den kunne skabe god og hyggelig stemning i et hvilket som helst rum.

Dens største fordel er netop den dekorative side. Den udskiller selvfølgelig noget varme med sine flammer, men du kan ikke bruge den som den eneste varmekilde. Det er den slet ikke effektiv nok til at være den eneste varmekilde.

En biopejs bruger bioethanol som brændstof. Det er et naturprodukt, som ikke belaster miljøet.

Vælg en grøn varmekilde

Fælles for alle disse fire varmekilder er, at de alle bruger miljøvenligt brændstof. Får du installeret en af disse, så er du med til at gøre jorden til et grønnere sted.

Desuden vil du kunne gøre noget godt for din varmeregning.

Læs mere om disse fremtidssikrende varmekilder og få den fornødne information, på Varmekilder.dk.