Sådan skaber du øget værdi af dit hus  

No Comments Bloggen
Grundplan

Der kan være mange fordele ved at gøre en stor indsats for at øge værdien af hjemmet, når man har muligheden. For nogle kan det handle om, at man gerne vil sælge inden for en overskuelig fremtid. For andre handler det nærmere om, at det også øger kvaliteten af tiden i hjemmet, at man har gjort det godt i stand.

Men hvor starter man så, hvis man gerne vil give huset en rigtig overhaling? Det kommer selvfølgelig an på, hvor behovet er størst. Skal man i gang med den helt store tur, fordi man gerne vil øge værdien i forbindelse med et salg, så er det selvfølgelig oplagt at prioritere de ting, som hurtigt bliver vigtige for eventuelle købere. Her bør man eksempelvis overveje, hvornår noget skaber stor værdi, og hvornår det faktisk ikke rigtig har nogen betydning alligevel.

Til at svare på disse spørgsmål, kan man eventuelt tage fat i en ekspert på området. Det kunne være en håndværker, som kender til gamet, og som ved, hvornår huse stiger i værdi, når de bliver istandsat. Alternativt kan man snakke med en ejendomsmægler, som nok har nogle bud på, hvad købere oftest sætter pris på og går op i.

Algebehandling

En af de vigtige ting kan ofte være algebehandling af tag. Taget er noget af det, som mange ser som noget af det første, når de besøger et hus, og derfor er det selvfølgelig også en god idé at have gjort sig nogle tanker om den slags som husejer. Algebehandling af tag kan sagtens virke som et større projekt, og derfor er det også en fornuftig idé, hvis man allierer sig med nogle eksperter på området. Faktisk findes der firmaer, som er specialiseret i lige netop denne kunst, og de kan ofte klare arbejdet nemt og smertefrit til fornuftige priser.

Når det er gjort, vil man igen have et flottere tag, og man vil samtidig være garanteret, at der er lavet et forebyggende stykke arbejde mod, at algerne kommer igen lige med det samme.

Man kan naturligvis også få fjernet alger andre steder end på taget. Det kunne eksempelvis være på terrassen, hvor rigtig mange døjer med det. Problemet her er, at det giver en masse misfarvning, som man altså hurtigt kan blive træt af at se på. Derfor handler det om at få gjort noget ved det, før det bliver for slemt. Igen kan man få hjælp fra firmaer, som vil vide lige præcis, hvordan det skal håndteres rigtigt.

Alger på terrassen er ofte et problem, fordi det er her, man gerne vil kunne invitere sine gæster ud at sidde. Det kan være sværere at få gjort, hvis terrassen ikke er særligt indbydende, og derfor bør man selvfølgelig få gjort noget ved problemet, hvis algerne har hobet sig op.

Isolering

Når husets værdi skal øges, er isolering ofte noget af det, mange kigger på som det allerførste. Det er da heller ikke så mærkeligt for det er selvfølgelig et område, som bliver kigget efter i sømmene af eventuelle købere. Det er simpelthen bare noget, som giver en hel masse, hvis det er i orden.

Er isoleringen dårlig, er det måske netop her, man bør investere frem mod et boligsalg. Det kan betyde rigtig meget for den samlede salgspris og oftest også mere, end man bruger på at få isoleret. Er man selv lidt af en handyman eller kvinde, kan man selvfølgelig selv gå i krig med projektet. Alternativt man kan selvfølgelig også her få professionelle folk ind over, så man sikrer, at det er gjort ordentligt og i høj kvalitet.

Den isolering type, som normalt giver den bedste tilbagebetaling i form af en lavere varme regning er hulmursisolering. En hulmursisolering bliver sprøjtet ind i hulrummet der er mellem yder- og indervæggen i dit hus. En hulmursisolering er effektiv og kan få prisen ned på din varmeregning. Den kan virkelig gøre en forskel på dit energi forbrug, og dermed også din varmeregning.

Vinduer

Det er langt fra alle, som tænker over det, men faktisk kan det gøre rigtig meget at få skiftet vinduer og få nogle, som passer godt til huset. Det er ikke nødvendigvis noget, man ser udefra, men det er derimod noget, som indirekte spiller en stor rolle. Hvis vinduerne passer godt til huset, virker det på en måde også mere færdigt.

Investerer man lidt i nye vinduer, vil det måske betyde, at huset nemmere kan sælges, og man kan måske endda også tjene lidt på det i det samlede regnskab, fordi værdistigningen er større end investeringen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.