Gør hjemmet smukt inde og ude

No Comments Bloggen
Smuk bolig

Funktionalitet og æstetik kan sagtens gå hånd i hånd, når man forsøger at skabe et dejligt hjem. Tingene skal naturligvis virke, og det praktiske element er selvfølgelig afgørende for mange ting. Denne artikel stiller dog skarpt på, hvordan man også får et rigtig flot hjem, som i øvrigt også vil være funktionelt på mange områder senere hen. Læs hvorfor længere nede.

Du læser sikkert rigtig ofte om det på forskellige boligsider: Gå efter det funktionelle. Og vi må erkende, at vi langt hen ad vejen er ganske enige, for selvfølgelig skal et hjem primært fungere funktionelt og praktisk. Der er dog ingen, som har bestemt, at funktionalitet og noget smukt ikke kan forenes, og i denne artikel skal det altså handle om, hvordan man gør hjemmet endnu smukkere.

Ingen alger

Alger er mange husejeres store hovedpine, fordi de bare bliver flere og flere og sætter mere og mere tydelige spor på hjemmet. Det er typisk på taget, at algerne tager slemt fat, og sammen med mos kan det virkelig blive op ad bakke. Heldigvis findes der løsninger, som igen kan gøre taget smukt.

Der findes nemlig firmaer, som er eksperter i at fjerne den slags fra tagene. Det betyder ret enkelt, at de med nemme midler kan fjerne al den grimme, grønne farve fra dit tag. Er du nervøs for, at det løber op i en dyr omgang, så er der ingen grund til den store panik. Det er nemlig fornuftige priser for denne slags behandlinger, fordi teknikkerne efterhånden er blevet så smarte.

Man sprayer nemlig bare alge-giften ud gennem en slange, og så er den allerede i gang med at arbejde. Du kan med fordel få lavet en algebehandling, lige når du eksempelvis får nyt tag eller køber nyt hus. Det er ofte givet rigtig godt ud, fordi det forebygger mod alger senere hen, og de vil have sværere ved at få ordentlig fat og farve dit tag.

Du kan læse meget mere om algebehandling her.

Lyst

Rigtig mange husejere vil gerne skabe et unikt og smukt hjem. Sommetider kan det dog komme til at virke lidt for søgt, og det ender måske i noget værre rod, fordi huset har så mange ting, det gerne vil udtrykke. Der findes dog generelle råd, som vil virke i de fleste sammenhænge, og en del af dem er at tænke lyst.

De fleste lyse hjem virker først og fremmest større end de mørke. Det skyldes blandt andet, at man simpelthen kan se mere, og lys får ofte ting til at virke større for synet. Derfor kan man med fordel tænke i lyst, hvis man gerne vil have en masse rummelighed.

Lyst, og særligt hvidt, er også oplagt, hvis man kan lide en minimalistisk stil. Det hele bliver ligesom lidt mere enkelt, når det er hvidt, men det gør bestemt ikke huset kedeligt. Den hvide farve er nemlig med til at sætte fokus på de få nuancer, man vælger at have hængende eller stående.

Lys

Det er selvfølgelig også en god idé at tænke i lys, som i øvrigt kan være med til at gøre det hele mere lyst. Lyset står lidt på to ben i hjemmet, fordi man både kan udnytte dagslyset, og man kan installere de rigtige lamper på strategiske steder.

Når man skal udnytte solens stråler, handler det meget om indretning. Man skal undgå at dække vinduer til, som vil tiltrække mest lys, og man skal ligeledes gå efter at have de største vinduer mod de rigtige verdenshjørner. Det er derfor i høj grad en strategisk overvejelse, hvordan man får mest ud af dagslyset.

Hold ved lige

Vedligeholdelse, vedligeholdelse, vedligeholdelse. Det lyder i sandhed kedeligt, at man skal sørge for at tjekke op på forskellige ting i hjemmet, så det ikke bliver ødelagt og grimt. Det giver dog rigtig meget mening, når man tænker på, hvor besværligt det senere hen kan blive, at man skal skifte tingene ud.

Vedligeholdelse kan eksempelvis handle om ovennævnte tag med alger, men det kan også være på mange andre områder. Bliver væggene malet regelmæssigt, vil det smitte af og give et smukkere indvendigt hjem. Det samme gør sig gældende, hvis man sørger for at få renset fliserne og generelt passet huset facade, så den er præsentabel.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.